Indiase vrienden

biografie

Martyn Hoogsta heeft gewerkt als fotograaf en vormgever totdat hij meer dan dertig jaar geleden zijn "Weg met Hart" vond in de beoefening van Hatha Yoga. Als toegewijd beoefenaar heeft hij grote ervaring en bekwaamheid opgebouwd in de uitvoering van de Hatha Yoga Asana's & Pranayama's, Mudra's & Bandha's.

Vele jaren heeft hij intensief lessen gevolgd bij vooraanstaande leraren in India en Nederland en heeft een uitgebreide kennis verworven van Meditatie technieken en de filosofische grondvesten van de wetenschap van de Yoga. Vijfentwintig jaar geleden maakte hij een aanvang met zijn leraarschap, om zodoende de goede werken van zijn leraren voort te zetten. Gedurende deze jaren van ontluikend leraarschap heeft hij zeer veel ervaring opgedaan met mensen uit alle lagen van de samenleving: Martial Arts beoefenaren, managers uit het bedrijfsleven, ouderen, professionele sportmensen en dansers, yoga leraren van alle stylen en scholen etc.

Sinds een aantal jaren wordt hij regelmatig uitgenodigd als gastdocent voor verscheidene yogaleraren-opleidingen, en voor het opzetten en leiden van workshops, Intensieve Yogatrainingen, retraites, en seminars in diverse Europese landen, India and Mexico.

Indien u informatie wenst over Martyn's lessen, of van gedachten wilt wisselen over de inhoud van deze web-site kunt u contact opnemen met Martyn.